Forening Nyheder Billeder Historie Nyttige links Dialog Naturen
Tilbage
 
Her på siden vil vi offentliggøre de e-mail´s som tilsendes webmasteren.       
(der bli´r selvfølgelig sendt et svar tilbage.)                                                                   

Fra: e.djernaes [mailto:e.djernaes@stofanet.dk]
Sendt: 7. marts 2008 11:50
Til: webmaster@diernaes.dk
Emne: Djernæs

 

Kære webmaster.
Jeg hedder Erik Djernæs, fordi jeg er 6. generation af Niels Christian Pedersen, født i Vust Sogn i 1724, som omkr. 1750 blev selvejergårdmand i gården "Diernis", som stadigvæk er afmærket som Djernæs på landkortet mellem Frøstrup og Bulbjerg i Hanherred. Hans 9 børn er alle noteret med navnet Djernis -undtagen min forfader, født 1755, som iflg kirkebogen fik navnet Djernæs. Min bedstefar - født 1850 hed Djernis, men kaldte alle sine 11 børn Djernæs, og således er navnet bibeholdt siden. Jeg har tit forundret mig over, at stednavnet forekommer 3 steder i landet, så langt fra hinanden som ved Bulbjerg, ved Hadeslev og på Fyn, men det lyder troværdigt, at det var steder, hvor man dyrkede de førkristne krigsgudinder Djer'erne.

Med hilsen fra Erik Djernæs, Årslev Møllevej 67, 8220 Brabrand
e.djernaes@stofanet.dk

________________________________________________________________________________

Fra: weber@3f.dk [mailto:weber@3f.dk ]
Sendt: 6. december 2007 18:19
Til: webmaster@diernaes.dk
Emne: Berner-familien

Hej
Jeg har lige læst en interessant artikel af Ditlev Berner omkring Holstenshus i Stavn 2007. Og så tænker jeg på om I er i stand til at hjælpe mig med at opklare et spørgsmål:
Jeg har fundet et gammelt brev (vedlagt som fil) sendt 19.2. 1908 til Stud. Jur. I. Berner, København. Brevet er stemplet i Peirup. Det kunne tyde på at det er sendt fra Holstenshus eller Egely. Kan I hjælpe mig med oplysninger om hvem I. Berner var og om det evt. har været hans forældre med tilknytning til Diernæs, Katterød, der har sendt brevet?

Venlig hilsen
Lennart Weber
Hillerød


_______________________________________________________________________________
Fra:
Jørn Christian Jepsen [mailto:jcjepsen@dsa-net.dk
Sendt: 1. januar 2007 18:27
Til: webmaster@diernaes.dk
Emne: Peblingegyde 24. Djernæs.

Til Djernæs hjemmeside.
 
Undertegnede Jørn Jepsen / Odense og aktiv slægtsforsker.
 
Emnet: Peblingegyde 24 i Djernæs / Hoptrup sogn, har med min egen slægt at gøre, idet min oldefar: Julius Madsen Juhl og dennes hustru købte Peblingegyde 24, ca. i året 1875.
Jeg havde inde i mit hoved at Djernæs lå i Sønderballe, sådan kan det gå, når fynboer drager på tur, for at fotografere gamle huse og så er Peblingegyde 24, altså svær at finde.
 
Julius var født i året 1842, søn af fisker og landmand: Mads Dinsen Juhl, han blev fisker / sømand på de store have og en tur på fregatten Jylland, blev det også til.
Han sluttede som arbejder ( alt forefaldende ), der hvor der var noget arbejde og døde i året 1919 på Peblingegyde 24. Hans 3 sønner købte huset og min oldemor: Caroline Wilhelmine Richter blev da boende og døde her i året 1921.
 
Julius og Caroline fik i Djernæs, tilsammen 6 børn, og nogle af dem blev i området, blandt dem min morfar: Jørgen Madsen Juhl., der dog flyttede til Genner bygade 21, i Øster Løgum sogn. Faktisk drog han "tilbage" til slægtens "hjemstavn" idet denne slægt kan dateres til år ca. 1535, i Genner by.
 
Skulle der være nogen i Djernæs, eller andre, der måtte læse, disse linier = at have et gammelt foto liggende af Peblingegyde 24 eller omgivelser, det kunne være gl. postkort, så kører jeg og min hustru gerne en tur til Djernæs, ikke for at "få" et foto, men gerne at tage et kopi. Kontakt gerne -
 
Jørn Jepsen. Morelvej 271. Odense 5250 S.V. tlf. 22265847. E-Mail: jcjepsen@dsa-net.dk

 
Det er dog en formidabel side i har lavet, ros for det.
Jeg nyder den i fulde drag, jeg er selv fra Diernæs og ser den jævnligt igennem.
FLOT; FLOT.
 
Med venlig hilsen
 
Inge Marie Thomsen
F. (Brøchner)

Fra: Flemming Rickfors 
Til: webmaster@diernaes.dk 
Sendt: 19. november 2002 14:02

Emne: oprindelsen af Diernæs
 

Kære Diernæs,

Jeg arbejder for tiden på en lille historie omkring Snorres Heimskringla, hvor jeg bruger Ynglinga sagaen til at fortælle om Odin og Asernes folkevandring fra Asgård via Garderike og Saxland til Odins ø. 

Udover Odense, så  navngav Ase- og Tanifolket så vidt jeg kan se mindst to byer mere efter ankomsten til Fyn, nemlig Asnæs (Assens) og Diernæs. Sidstnævnte blev opkaldt efter de kvindelige krigertempelpræster, som Aserne havde. Disse blev kaldt Dier, og oprinder af det skytiske ord for det samme, Oiorpata, der betyder ”at dræbe mænd”.

Jeg ville gerne forespørge jer om man har nogen kendskab til oprindelsen af Diernæs.

Med venlig hilsen

Flemming Rickfors

Santos, Brasilien

Tel + 55 13 3271 6626
dane@attglobal.net"svar til:

Kære Flemmning Rickfors.
 
Mange tak for dit brev. Inden jeg begiver mig til at forske videre, så vil jeg først fortælle dig, at der på Fyn også findes en by ved navn Diernæs. Måske er vores navn bare en kopi af bynavnet fra Fyn, hvem ved? -Måske du. Jeg kan henvise til de breve som ligger på vores hjemmeside, hvori der er beskrevet en del historie omkring Diernæs.  www.diernaes.dk
 
Med fortsat interesse for sagen
med venlig hilsen
Karl Jørn SchmidtHej
Hermed et lille bidrag fra en som har kendt Diernæs og stranden i mere end
40 år.

Venlig hilsen
Holger Juhl-Hansen
Vojens

holger@juhl-hansen1.dkBrevet er indsat under: Artikler fra beboerne


21-8-2002
Hej webmaster

Jeg synes der mangler billeder af den gamle Slivsø. Der må ligge nogle gamle fotos et eller andet sted.
Jeg har et som vi måske kunne få sat på, hvis vi kan fremtrylle en scanner.

Mvh

Erik Petersen
Slivsøgård
Skærbæk 7
6100 Haderslev
Tlf. 74 57 58 95
e-mail: erik@slivsoe.dkSvar til Erik:
Hej Erik.
Tak for din henvendelse. Hvis du har lyst til at sende, eller aflevere dit billede til mig på Peblingegyde3 så skal jeg sørge for at indscanne dit billede til vores hjemmeside.
Med venlig hilsen
Kalle.


d. 18-8-2002

Hej Djernæs-beboer

Jeg sad lige på mit nye arbejde i København, og så søgte jeg lidt på nettet, og så fandt jeg sandelig en hjemmeside fra mit barndomslandsby. Det var virkelig en fornøjelse at se billederne, især det med hele banden fra da jeg var lille. 
 Jeg viste mine kollegaer billedet af Karen, Maria, Ken og Lars og alle de andre - det var sjovt at se, og pludselig huskede jeg det hele.
 Det er en virkelig flot hjemmeside I har. Jeg glæder mig til at kigge ind senere igen.

Mange hilsner
 Dorte Margrethe Kofoed Nielsen

(tidl. Djernæsstr.vej 7)d. 19-6-2002

Jeg får et "sug i maven", og mange gode minder fra mine ferier på Venbjerg dukker frem, når jeg ser de skønne billeder fra Diernæs og omegn. 
Tak for det!
Mange hilsner
Inge Heissel Jensen


d. 09-06-2001
En hilsen fra en "gammel" Djernæs beboer. Jeg har boet i Peblingegyde, men det er mange år siden. Det er hyggeligt at gense byen på nettet.
Mange hilsner fra Marie Knudsen ( Johansen )


d. 05-06-2001
Hej med jer

Det var en god ide i fik om vores lille samfund
Hilsen   Torben Thygesen Diernæsvej 101  

d. 31-5-2001

En lille hilsen fra den anden ende af Peblingegyde...

Jeg synes det er herligt at i har sammensat en hjemmeside om Diernæs.(flot resultat)

Udover at jeg bor i Diernæs, har jeres side også min interesse fordi jeg er næsten færdig uddannet IT-Administrator, Web-linien.

Til lykke og velkommen på nettet

Hilsen

Helene Grelk
Peblingegyde 20 (det nye stråtag)


d. 17-5-2001

Hej 

Tak for sight-seeingen i Diernæs! Det er en rigtig fin tur rundt i byen. Hvis det ikke er alt for besværligt, ville det være dejligt også at kunne tage en tur med blade på træerne - medmindre husene så bliver helt væk?

Jeg så, at Barsø var med på viewet over Venbjerg - er I interesseret i at optage firmaer fra Barsø på hjemmesiden? Kan Barsø knibe sig med ind under "og omegn" eller ? 

Hvis I er interesseret i et par billeder fra vindmøllen både fra udgravningen, opsætningen og 10 års jubilæet forrige sommer må I sige til. Det kan da også godt være at Jes (Dundelum) eller den nuværende formand kan lokkes til at skrive et par linier???

Fortsat god fornøjelse med jeres hjemmeside! 
 

Venlig hilsen

Dorthe Kreiberg
(Diernæsvej 102)